Benjamin Sundman

Dagen då jag nästan krocka

Det här konceptet med att uppdatera så kallat ”regelbundet” har skitit sej ganska ordentligt och tycks inte vara riktigt min grej :’) Men här är i alla fall ett nytt inlägg! :D

Okej så detta hände för en vecka sedan på lördagen när jag skulle föra hem min kompis till Illby (lite ytterom Borgå). Jag tog normalt motorvägen eftersom vi var på den sidan av Borgå och när jag svänger av vid avfart 62 så ”dör min bil”. Det vill säga att strömmen stängs helt av och jag har ungefär 90 km/h på hastighetsmätaren.

När strömmen stängs av i bilen så blir det jättesvårt/ nästan omöjligt att svänga eller bromsa. Med mycket om och men så fick jag svängt i korsningen och stannat vid vägrenen. Skulle det ha kommit en bil i korsningen så skulle vi ha krockat (och där var min rubrik lite ”clickbait”).

Det hela kom som en liten chock men det var inte förta gången den dött på det där sättet. Dock så har det aldrig hänt på motorvägen tidigare, som tur. Ingen har vågat använda den bilen nu heller eftersom den inte är alls säker att köra.

Som dom flesta har sett på mina sociala medier så har jag ny bil och är jättenöjd med den. Som en bortskämd liten finlandssvensk pojke jag är, så fick jag den till en för tidig födelsedagspresent av mamma och pappa.

För er andra som kanske är intresserade så har vi kvar min gamla bil ännu. Orsaken varför i har kvar den är simpel. Den har egentligen inget värde med tanke på alla fel den har och det skulle bli jättedyrt att reparera den. Så vi tänker helt enkelt att ta isär delar från den och sälja dem, resten och chassit far till skroten.

Från en sak till en helt annan. Jag fyller 19 på tisdag! Tycker att det är jätteunderligt att jag snart har haft körkort i ett år när det känns som om jag nyss fyllt 18. Välkommen ålderkris!

 För lite mera regelbundna uppdateringar så följ mig på Instagram och Snapchat (@beze_sundman).

// tack för mig